Громадська організація «Вінницька територіальна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос»

Фізична культура і спорт у Вінницькій області почали активно розвиватись з 1917 року. Керував цією справою апарат всеобучу при військових комісаріатах. У липні 1923-го в області була створена губернська рада фізичної культури і спорту. А вже через місяць відбулась перша губернська Олімпіада. В ній за перемогу боролись команди Вінниці, Могилів-Подільського, Тульчина, Жмеринки.

У 1930 році на Вінниччині – переважно в містах області – налічувалось 6 тисяч фізкультурників. Та оскільки більшість населення проживала в сільській місцевості, акцент у розвитку фізкультурного руху було зроблено на глибинку. В 1930-ті роки на селі будують футбольні поля, спортивні майданчики. А фізкультурники села Серебрія Могилів-Подільського району спорудили перший стадіон. У повоєнний період, разом з відбудовою господарства, зводились спортивні споруди, стадіони. Почали створюватись секції з окремих видів спорту. Спортивне життя набирало хід. 25 травня 1948 року Виконком Вінницької обласної ради та бюро обкому Компартії України прийняли спільну постанову «Про проведення обласної спартакіади сільської молоді».

Одним з найбільш масових заходів є проведення обласних сільських спортивних ігор, міжгалузева спартакіада серед підприємств системи АПК, спартакіада аграрних ВНЗ.

Сергій ТАТУСЯК очолює обласну організацію ВФСТ “Колос” понад 25 років

Наша адреса:
м. Вінниця, вул. Генерала Арабея, 3, 21020
Голова територіальної організації:
Татусяк Сергій Пилипович
(067) 430-55-10